Pensum:

Pensum er temaene i Opplegg-tabellen.

Dette dekkes/gjennomgås vha:


 
NB/presisering: Eksempler (EKS_XX), PDF'er og løsningsforslag "trumfer" animasjoner.
      Dvs. skulle animasjoner skille seg/vise det litt annerledes enn slik det presenteres i EKS_XX/PDF eller i løsningsforslag,
      så er det disse siste som gjelder når uke- og eksamensoppgaver skal besvares.


      F.eks. om en animasjon bruker:
  1. at H = 1, 3, 6, 12, 25, ... ved Shellsort, så er det EKS_23 sin bruk av H med 1, 4, 13, 40, ... vi skal bruke.
  2. å sortere helt ferdig en og en subarray før den neste, så er det metoden (der 'i' øker, og stadig gjør alle subarrayene lengre) i EKS_23 som gjelder.
  3. det venstre elementet til å partisjonere, så er det EKS_24 med bruk av det høyre som skal brukes ved løsing av (eksamens)oppgaver, samt at venstre halvdel sorteres før den høyre.
  4. å splitte en 4-node i det noe legges inn i den, så er det "BlanserteTrer.pdf" sin forklaring med at dette først skjer neste gang vi kommer til/traverserer noden som vi bruker.
  5. like keyer både i Binært Søke tre og 2-3-4/Red-Black trær legges alltid inn til høyre (for en lik mor-node).
  6. å markere at selve rota er "red", så er den (selvsagt) aldri det.
  7. å bare tilfeldig ta en av naboene med lik vekt til andre, så er det både EKS_31 og EKS_32 sin bruk med at siste ankomne med lik vekt til andre legges foran disse på "fringen" som gjelder.
    Det samme gjelder ved bygging av Huffman-trær i EKS_39.
  8. at første innskrevne node legges under den andre (ifm. Union-Find), så legger koden i EKS_36 (og 37) den andre under den første.
  9. å bygge en litt annen Huffman-trie (men fortsatt samme VES!), så er det koden i EKS_39 som gjelder/bygger trien vi bruker.

 

Tilbake til hjemmesiden for emnet.